تاريخ : چهارشنبه 1389/11/20 | | نویسنده : مهدی

آرام بخش قوی:در مورد چای سفید بیشتر بدانید

البته قبل از هرچیز بگم که قیمتش خیلی گرونه کیلویی ۸۵ الی ۱۰۰ هزار تومان

فقط هم تو عطاریه دنبالش برید هر مثقالی ۵۰۰تومان 

چای سفید لطیف ترین چای هاست. تلخ نیست، طعم ملایم و شیرین دارد. بیشتر در استان فوجیان چین تولید می شود و محصول بهاره و چین اول است. چای سفید صرفا از گلبرگ های تازه ای درست می شود که هنوز پرز خود را از دست نداده اند. در آغاز بهار غنچه چای را پیش از آنکه باز شود می چینند و در حرارت زیاد خشک می کنند. برخلاف چای های دیگر، برای به عمل آوردن چای سفید، غنچه های چای را نمی مالند بلکه آن را اکسیده می کنند.
یکی از تفاوت های اصلی چای سبز و سفید، چگونگی فرآوری است. برای تولید چای سبز، برگ های چای را در معرض حرارت قرار می دهند تا رطوبت خود را از دست دهند و خشک شوند. درحالی که چای سفید را با استفاده از نور طبیعی خورشید یا در دمای پایین اتاق خشک می کنند. بدین ترتیب، "پلی فنلهای" چای از بین نمی روند.


بنابراین، چای سفید، خاصیتی فوق العاده دارد و سه برابر چای سبز یا سیاه، حاوی پلی فنل های آنتی اکسیدان است. تحقیقات علمی، حاکی از تاثیر صد در صدی این ماده در پاک کردن بدن از رادیکال های آزادی است که باعث آویزان شدن پوست در اثر افزایش سن می شوند.
چای سفید، به دلیل تفاوت فرآوری، گران تر از دیگر انواع است. برگ های تازه، از بوته هایی خاص چیده می شوند و زیر نور خورشید، خشک می شوند. برای تهیه این نوع چای، فقط برگ هایی خاص از بوته ها چیده می شوند. برخی از مشهورترین متخصصان چای جهان، چای سفید را بهتر از حتی چای سبز می دانند. چای سفید، فقط از بوته های "دا بای هائو" استحصال می شود.
بهتر است که چای سفید را در دمایی کمتر از آب جوش تهیه کرد. انواع مختلفی از چای سفید وجود دارند. هرچه کیفیت برگ های انتخابی برای تولید چای سفید، عالی تر باشد، قیمت آن هم گرانتر می شود.
خواص چای سفید
چای سفید ، یك آرام بخش قوی و موثر برای اعصاب(به ویژه در موارد پرخاشگری ) می باشد. هم چنین تا حدودی قابض بوده و به كودكان، می تواند علاوه بر جبران كم آبی بدن نقش درمانی را نیز ایفا كند.
طریقه ی مصرف چای سفید
چای سفید می تواند جانشین چای روزانه شود؛ از این رو می توان یك یا دو نوبت از مصرف چای روزانه را به آن اختصاص داد. طرز تهیه ی چای سفید همانند دیگر چای هاست و در هنگام شروع بیماری اسهال در كودكان، اگر همراه با استفراغ نباشد می توان از آن استفاده كرد.
ویتامین ها و مواد معدنی


ویتامین های چای:
ویتامین بی 1 (تیامین) – کمک به تولید انرژی از طریق تبدیل غذا. افزایش اشتهاء و بهبود گوارش. مورد نیاز برای رشد و تولید مثل.
ویتامین بی 2 (ریبوفلاوین) – سلامتی پوست، چشم ها و اعصاب. متابولیسم انرژی.
ویتامین بی 6 – کمک به آزاد شدن انرژی غذا و افزایش متابولیسم انواع پروتئین.
ویتامین سی (اسید اسکوربیک) – بهبود زخم و ترمیم شکستگی. مبارزه با برخی انواع شایع عفونت های ویروسی و باکتریایی.
ویتامین کا – پیشگیری از لخته شدن خون و کمک به متابولیسم استخوان.
کاروتن – پس از گوارش، به ویتامین آ تبدیل می شود. بهبود بینایی و سلامتی پوست.
اسید فولیک – ساخت گلبول قرمز و ژن
مواد معدنی (چای، سرشار از مواد معدنی است):
منگنز – ضروری برای رشد و نمو بدن.
پتاسیم – ضروری برای حفظ ضربان عادی قلب.
روی – ضروری برای رشد و نمو اندام های تناسلی و کمک به بهبود زخم.
فلور – محافظت از دندان ها و تقویت استخوان ها.
پلی فنلها (چای، سرشار از انواع آنتی اکسیدان است):
فلاونویدها و کتچین ها، گروهی از ترکیب های پلی فنلی هستند. این مواد، مانع عمل رادیکال های سرطان زا و بیماری های قلبی می شوند.
چای اولانگ
چای نیمه تخمیری(نیمه اكسید شده) است. تخمیر برگ پس از عملیات مالش، نیمه تمام می ماند و برگ چای كاملا تخمیر نمی شود. این نوع چای بیشتر در چین، ژاپن وتایوان مصرف می شود.
چای اوولانگ نیز به وسیله اكسیداسیون ناقص برگ های چای به عنوان بخشی از فرایند حد واسط تهیه چای سیاه و سبز تولید می شود. به طور تقریبی 78-76 درصد چای تولیدی در دنیا چای سیاه و 22-20 درصد چای سبز و كمتر از 2 درصد آن چای اوولانگ است.
این نوع چای نیمه تخمیر شده ازچای سبز قوی تر و از چای سیاه ملایم تر است و اغلب با رایحه یاسمن، یاس، برگ گل رز خوشبو می شوند. این نوع چای دراصل متعلق به چین می باشد ولی نوع مرغوب آن در تایوان تولید می شود.
در حال حاضر برای لاغری بیشترین بحث بر روی چای سبز می باشد.
چای سبز
بهترین نوع چای سبز، نوعی است که در بهار و از چین های اول درست می شود و با دست به عمل می آید. به چای سبز معمولا چای غیر تخمیری می گویند و لطف آن این است که عناصر طبی و طبیعی برگ چای را در خود حفظ می کند. شیوۀ سنتی به عمل آوردن چای سبز، پلاساندن، گرم کردن، مالاندن و خشک کردن است. بعد از چیدن، برگ های تازه را روی تخته های حصیری پهن می کنند و آفتاب می دهند، یا به مدت دو ساعت در حرارت زیاد می گذارند. پس از آن برگ های چای را داغ می کنند تا از اکسیده شدن آن جلوگیری و تازگی آن حفظ شود. سرانجام برگ ها را به شکل های مختلف می پیچند و خشک می کنند.
طبق تحقیقات علمی، چای سبز، نسبت به "پلی فنل های" مشهور ویتامین های آنتی اکسیدانی همچون "سی" و "ای"، آنتی اکسیدان تر است. چای سبز، از نظر آنتی اکسیدان بودن، 6 درصد قوی تر از چای سیاه است.
هنگامی که برگ های تازه چیده شده چای را به ملایمت بخار می دهند، چای سبز تولید می شود. اما برای تولید چای سیاه، همین برگ ها طی فرایندی شدیدتر، اکسید می شوند و در نتیجه، برخی از ترکیب های قوی آنتی اکسیدان و ضد سرطان خود را از دست می دهند.
اثر ضد سرطان چای سبز، بیش از همه، بر کمک به پیشگیری از سرطان های لوله گوارش، همچون معده، روده کوچک، لوزالمعده و راست روده مشاهده شده است. کاهش خطر ابتلا به سرطان های ریه، پروستات، مثانه و پوست هم، از جمله فواید نوشیدن چای سبز است.
فواید


کاهش کلسترول:
محققان دریافته اند که با نوشیدن چای سبز، کلسترول "بد" کاهش می یابد و کسانی که مرتبا چای می نوشند، می توانند تقریبا دو برابر دیگران، خوراکی های حاوی کلسترول مصرف کنند و با این حال، مقدار کلسترول شان، یکسان باشد. این نکته برای بدنسازان، در فصل افزایش حجم که مقدار زیادی خوراکی های حاوی کلسترول مصرف می کنند، باید جالب توجه باشد.
کاهش فشار خون:
چای سبز، بارها مورد آزمایش قرار گرفته است و فایده آن در کاهش فشار خون و کمک به بهبود قربانیان حمله های قلبی مشخص شده است.
کاهش قند خون:
نوشیدن چای سبز، قند خون مبتلایان به دیابت را کاهش داده است. خوانندگان دیابتی، شاید تاکنون موفق به کاهش قند خونشان از طریق رژیم غذایی شده باشند، اما اکنون می توانند با چای سبز هم، به ثبات میزان قند خونشان کمک کنند.
کاهش عوامل ویروسی و باکتریایی:
چای سبز، قابلیت جلوگیری از گسترش بیماری را از خود نشان داده است. ترکیب های موجود در چای سبز، عوامل قوی ضد باکتری و ویروسی هستند. کاربرد این ماده در معالجه بسیاری از بیماری ها، از پوسیدگی دندان گرفته تا ایدز، ناشی از همین ویژگی است. چای سبز به فروکش کردن شدت آنفلونزا و اسهال هم کمک می کند.
سایر فواید
بهبود ترکیب خون
پیشگیری از پوکی استخوان و ورم مفاصل
بهبود ترکیب استخوان
پیشگیری از ایجاد لخته های خطرناک خون
کمک به کنترل و پیشگیری از دیابت نوع دو
کمک به مبتلایان پارکینسون
رفع بوی بد دهان
چربی سوزی – چای سبز را بخاطر کمک به کنترل وزن، باید در هر برنامه غذایی سالمی گنجاند. این ماده، با افزایش تولید انرژی و ویژگی های ترموژنیک، به سوزاندن چربی کمک می کند. چای سیاه حاوی مقداری کافئین می باشد اما چای سبز فاقد آن است. بنابراین چای سبز آرام بخش تر است. چای سبز، بویی خوشایند و مزه ای دلپذیر دارد که کمی به شیرینی می زند.


چاي سفيد ، چاي خوش طعم و گوارا
 
اگر مي‌خواهيد طعمي متفاوت و عجيب و غريب را مزه كنيد و طعم متفاوتي از چاي را كه در گذشته دور‌ طرفداران بسياري داشته است ،‌ تجربه كنيد ، به شما پيشنهاد مي‌كنيم يك فنجان چاي سفيد بنوشيد. چاي سفيد چايي است كه اگرچه از برگ‌هاي چاي تهيه مي‌شود، اما از روش متفاوتي در فرآوري آن استفاده خواهد شد.
 

در اين روش، برگ‌هاي چاي در شرايطي قرار مي‌گيرند كه به آرامي پژمرده مي‌شوند و اين در حالي است كه كمترين ميزان اكسيداسيون را متحمل خواهند شد و به همين علت از نظر طعم و مزه با چاي سبز كه اين روزها نوشيدن آن بشدت مورد توجه قرار گرفته است، بسيار متفاوت خواهد بود.

تهيه چاي سفيد نيز همچون چاي سبز و چاي سياه از برگ‌هاي گياه چاي ـ كه اساسا در كشور چين پرورش داده مي‌شود ـ صورت مي‌گيرد.

جالب است بدانيد كه مصرف مواد غذايي نظير پياز و سير و استعمال دخانيات براي افرادي كه در فرآوري چاي سفيد فعاليت مي‌كنند، ممنوع است، چرا كه وجود اين نوع رايحه‌ها طعم و مزه طبيعي چاي را از بين مي‌برد و به همين علت اغلب دختران جواني كه دخانيات استعمال نمي‌كنند، جهت اين كار استخدام مي‌شوند.

بهترين چاي سبز، چايي است كه از جوانه‌هاي پرزدار گياه‌ چاي كه در يك دوره زماني 2 روزه اوايل بهار جمع‌آوري شده‌اند، تهيه شده باشد. برگ‌هايي كه قرار است به عنوان چاي سفيد به بازار عرضه شوند، در مقايسه با برگ‌هاي چاي سبز براي مدت زمان كوتاه‌تري تحت فرآوري قرار مي‌گيرند.

 به جاي اين كه اين برگ‌ها به واسطه جريان طبيعي هوا خشك شوند، برگ‌هاي پژمرده شده براي مدت زمان يك دقيقه يا حتي مدت‌ زماني كوتاه‌تر بخار داده شده، سپس خشك مي‌شوند.

در نتيجه برگ‌هاي چاي طعمي شيرين و مطبوع خواهند داشت و همين ويژگي سبب شده است كه چاي سفيد بيش از ديگر انواع چاي مورد توجه و علاقه افرادي كه طعم‌هاي مختلف چاي را تجربه كرده‌اند، قرار گيرد. علاوه بر اين كه چاي سفيد طعم و مزه مطبوع‌تري دارد، از خواص درماني مطلوب‌تري نيز برخوردار است.



اگر برگ‌هاي چاي به‌گونه‌اي فرآوري شود كه به طعم و مزه واقعي برگ‌هاي چاي نزديك‌تر باشد، به اين معني است كه در مقايسه با ديگر انواع چاي حاوي ميزان بالايي از پلي فنول‌ها خواهد بود. اين در حالي است كه اين گروه از مواد شيميايي يك نوع آنتي‌اكسيدان قوي هستند كه با سلول‌هاي سرطاني مبارزه مي‌كنند و آنها را منهدم مي‌سازند.

نوشيدن چاي سفيد علاوه بر اين كه موجب كاهش فشار خون مي‌شود، علائم و عوارض ناشي از ديابت را نيز به ميزان قابل‌توجهي كاهش مي‌دهد و اين در حالي است كه نوشيدن چاي سفيد مي‌تواند به ميزان زيادي خستگي جسماني شما را كاهش داده و در نتيجه با جبران انرژي از دست رفته در بدن شرايط روحي مناسب‌تري را براي فرد ايجاد كند.

بهتر است براي دم كردن چاي سفيد، از قوري‌هاي چيني يا شيشه‌اي استفاده كنيد و به ياد داشته باشيد اگر مي‌خواهيد رنگ و مزه آن دلچسب شما باشد هيچ‌گاه از قوري‌هاي فلزي براي دم كردن چاي سفيد استفاده نكنيد.



بیشتر بدانید

سه خواص مهم چای سفید

نوشيدن چاي هاي مختلف براي سلامتي از بحث هايي است که تازگي ندارد و انواع مختلفي از چاي ها وجود دارد که نوشيدن آن ها به طور يقين به اين که فردي سالم تر باشيد، کمک خواهد کرد. هزاران سال پيش، چاي در بين چيني ها به منظور مراقبت از بيماري هاي مختلفي که در آن زمان ها، مردم را گرفتار مي کرد، استفاده مي شد.
يکي از چاي هايي که بدين منظور استفاده مي شده است، چاي سفيد بوده است. چاي سفيد نيز مثل ساير انواع چاي، از گياه Camellia sinensis به دست مي آيد؛ اما برگ ها قبل از اين که به طور کامل باز شوند، برداشت و چيده مي شوند. چاي سفيد نسبت به ساير چاي هاي سنتي کمياب تر و گران تر است.
چاي سفيد مشابه چاي سبز تحت فرآوري بسيار اندک و بدون تخمير حاصل مي شود اما تفاوت قابل توجهي در مزه با هم دارند. در واقع طعم چاي سفيد بسيار لطيف تر و ملايم تر است.
چاي سفيد داراي فوايد زيادي است که بد نيست شما هم از آن ها آگاه باشيد. در اين متن سعي کرده ايم سه فايده ي حياتي چاي سفيد را که براي سلامتي بسيار سودمند است، براي تان توضيح دهيم...

1- غني از آنتي اکسيدان ها

اولين آن ها اين است که چاي سفيد غني از آنتي اکسيدان ها است. بدن انسان دائماً در معرض شرايطي است که اکسيداسيون ناميده مي شود و کاملاً طبيعي است که ما نيز در معرض آن ها قرار بگيريم.

با اين وجود اين فرايندها هنگامي که ما مواد غذايي ناسالم مي خوريم و يا هنگامي که هواي آلوده اي را نفس مي کشيم و يا زماني که آب آلوده اي را مي نوشيم، تسريع مي شوند. در نتيجه ي فرايند اکسيداسيون، راديکال هاي آزادي در بدن توليد مي شود که به بدن ما در سطح سلولي آسيب هايي را وارد مي کند.

چاي سفيد

چاي سفيد آنتي اکسيدان هايي را براي شما فراهم مي کند که با اين راديکال هاي آزاد ترکيب شده و قبل از آن که فرصت کنند فعاليت تخريبي خودشان را انجام دهند، آن ها را به طور امني از بدن خارج مي کند.

2- کمک به کاهش وزن

* يکي ديگر از فوايد چاي سفيد اين است که به طور موثري به افزايش متابوليسم بدن و در نتيجه به سوزاندن کالري هاي اضافه در طول روز کمک مي کند

* اخيرا در يکي از تحقيقات انجام شده در آلمان مشخص شد که چاي سفيد به کاهش وزن از طريق کاهش چربي ها کمک مي کند و اين خيلي مهم بود؛ نه فقط براي اين که چاي سفيد به تناسب اندام کمک مي کرد بلکه به اين دليل که چاقي، مشکلات عديده اي را براي افراد مبتلا به اين عارضه ايجاد مي کند که با کاهش وزن مي توان بسياري از آن عوارض را کاهش داد.
در اين تحقيق مشخص شد که عصاره ي چاي سفيد موجب مهار توليد سلول هاي چربي جديد در افرادي که آن را مصرف کرده بودند شد. از طرفي در تحقيق ديگري نشان داده شد که عصاره ي چاي سفيد موجب تحريک انتقال چربي ها از سلول هاي چربي شد.

3- کاهش فشار خون بالا

يکي از مشکلات رايج اين روزها در بين مردم، پُرفشاري خون است و خيلي از مردم يا فشار خون بالاي کنترل نشده دارند و يا اين که تحت درمان هستند، ولي با اين حال خيلي خوب کنترل نمي شود.

نوشيدن چاي

چاي سفيد به طور طبيعي فشار خون تان را پايين مي آورد و به شما کمک مي کند تا در برابر عوارض جانبي داروهاي کاهنده ي فشار خون، که همان دِهيدراته شدن مي باشد، در امان باشيد. چاي سفيد همچنين به شما کمک مي کند که فشار خون تان را به وسيله ي کاهش وزن تان به طور طبيعي نيز کاهش دهيد؛ همان طور که در بالا توضيح داده شد.
فوايد بي شمار ديگري از نوشيدن مرتب و منظم چاي سفيد نصيب شما خواهد شد که مي توان به اثرات آنتي باکتريايي و آنتي ويروسي آن اشاره کرد و ديگر اين که بسياري از اهداف آرايشي مانند کمک به پاک سازي و سلامت پوست را برآورده مي سازد.
آن چه مسلم است اين است که نوشيدن يک تا دو فنجان چاي سفيد به صورت روزانه مي تواند فوايد بسيار زيادي براي همه ما داشته باشد و اين قطعاً ارزش امتحان کردن اش را دارد.
جداي از فوايدي که بر شمرديم، چاي سفيد داراي طعم منحصر به فردي است که بسياري از مردم از نوشيدن آن بسيار لذت مي برند.